About

Frenz is a so called digital artist, specialized in music,video and photo-editing. During the GW Bush jr. years he made numerous musical parodies featuring king George himself on (manipulated) vocals. Many of those songs are still available on CD’s at Amazon or CDBaby. His music is digitally created by software like Absynth. He appeared with his songs in a special broadcast on an American radiostation called Radio Static in 2006. On Youtube en Mixcloud he is wellknown for his Old School Funk Mixes (more than 1.5 million viewers) and the variety of selfmade videoclips. He also added drumsamples to existing music and play-alongs, giving it in many cases a more funky flavour (see Frenz on Drums). His picture-quotes,cartoons and animated GIFS with seamless loops are also included on this site, as well as some information about his autobiography ‘ Het Dossier.
Other sites by Frenz are:

True Crime XL
(Collection of articles and videos on true crime and justice)

Evidence4Creation
(Religion,Evolution and Science)

——————————————————————————————————————————–

Frenz is een digitale artiest,gespecialiseerd in muziek-video en fotoproduktie. Gedurende de GW Bush jaren maakte hij een groot aantal muzikale parodies met de gemanipuleerde stem van koning George himself. Vele van deze tracks zijn nog verkrijgbaar op Amazon en CDBaby. Zijn muziek is grotendeels gecreeerd met software als Absynth.   Frenz was het muzikale middelpunt van een uitzending op het Amerikaans radiostation Radio Static in 2006. Op Youtube en Mixcloud is hij bekend door zijn Old School Funk Mixes (meer dan 1.5 miljoen viewers) en een gevarieerd pakket zelfgemaakte videos.  Ook voegde hij drumsamples toe aan bestaande muziek van div. salsa artiesten,Elvis Presley,the Andrews Sisters enz(zie Frenz on Drums). Zijn picturequotes,cartoons en animated GIFS met eindeloze loops vind je ook op deze site,alsmede informatie over zijn in 2017 verschenen autobiografie Het Dossier.

True Crime XL
(Een verzameling true crime verhalen en videos)

Evidence4Creation
(Religie, evolutie en wetenschap)

Frenz

 

Het Wie Wat Waar Hoe en Waarom

Wie
Frenz is ontstaan in1964 uit een vrouw die graag van bil ging. Zodoende vergeten was hoe de vader van Frenz ook alweer heette of eruitzag . Dus werd zijn achternaam Hessing, naar de arme man die op moment van bevalling met haar getrouwd was.
Omdat klein Frenzje zwart haar en donkere ogen had en ‘vader’ Hessing maar een gewone Hollandse boerenjongen was heeft hij laten onderzoeken of hij toverballen had. Dit bleek niet het geval en dat was dus einde huwelijk.
Moeder kwam een bewonderaar tegen die wel zijn liefde aan haar wilde geven maar niet aan haar kroost. Dus ging Frenzje als baby langs een lang pad van internaten en pleeggezinnen.

Pas op 30-jarige leeftijd kreeg Frenz vastigheid in zijn bestaan en kon hij zich serieus gaan richten op zijn hobby’s en interesses. Het tekenen van stripverhalen en sketches was een favoriete bezigheid, net als muziek, drummen, voetbal, filosofie en lezen. Van computers had hij nog nooit gehoord.

WAT                                                                             Pas aan het begin van 2000 begon Frenz de mogelijkheden in te zien van digitale art. Hij kreeg een oude pc waarop hij fotomanipulaties en retouch pleegde. Voor 2000 speelde Frenz in verscheidene bandjes als drummer en ook had hij een keyboard/ synthesizer waar hij nou niet overdreven talentvol mee uit de voeten kon.  Het was als een soort drummen op een piano.
Op de pc echter kon Frenz aan de hand van het gebruiken en produceren van samplemateriaal rustig zijn muzikale uitingen tot stand brengen.

Ook het produceren van seamless animated GIF loops was voor Frenz enige tijd een populaire bezigheid, net als het maken van picturequotes, het schrijven van korte verhalen en een autobiografie, het produceren van software CD’s, het manipuleren van bestaande games, de creatie van portable software, het digitaal indrummen van bestaande muziek, audiomixen van old school funk , creeeren van websites en videos.

WAAR
Thuis achter de pc buis.

HOE
Frenz begon zijn digital music carriere met bestaande samples van vooral Ejay en Magix software. Die werden met de sound editor Goldwave met elkaar gemixed tot unieke tracks.
Maar het was meer een vorm van puzzelen dan muziekmaken, en al snel kwam de behoefte personal samples te produceren. Dat kon met oa. Absynth, een digital synthesizer. Hiermee maakte Frenz zijn eigen sample voorraad, en ging ook meer drumloops zelf creeeren.

George W Bush was begin van de eeuwwisseling de US president, en Frenz kreeg de beschikking over een enorme voorraad presidential speeches die hij kon bewerken en manipuleren. Deze manipulaties voegde hij toe aan zelfgemaakte tracks. Dit bleek een groot succes en via de website van The Bots werden een aantal songs op CD gezet en geproduceerd in Amerika.
Intussen werden op de inmiddels ter ziele gegane website The Garageband.com meerdere tracks van Frenz  genomineerd met awards voor beste producties, beste beats, beste tracks etc. Vooral bijzonder omdat op deze site songs werden ingezonden van bands over de hele wereld. Ook kon de luisteraar feedback en reviews sturen.
Door het plaatsen van zijn muziekrepertoire op diverse muzieksites, zoals Soundclick kwam het zelfs tot een muziekspecial van een uur op Radio Static, een Amerikaans radiostation. Ook kon Frenz een digitale handtekening zetten achter een, achteraf onbeduidend ‘platen’contract van een Amerikaanse muziekmaatschappij. Van elk verkocht nummer zou Frenz een percentage krijgen. Hij wacht nog op zijn eerste dollar.
Het handmatig ‘plakken’ van drumsamples in bestaande nummers van Elvis, The Andrews Sisters en diverse country en salsa-artiesten bracht de bewuste muziek door deze manipulatiedrang in andere, vaak fusionlike genres. Een  persoonlijke noot is ook te vinden in de old school funkmixen. Deze aaneenschakeling van jaren 70 en 80 funk op een vaste drumloop was een moeilijk te realiseren project vanwege de snelheidswendingen die moesten worden overwonnen. In de bewuste jaren werd veelal gebruik gemaakt van menselijk drumwerk en percussie wat het vastleggen in een computervaste beat moeilijk maakte. Daarnaast moest ook ieder fragment dezelfde BPM bevatten, waardoor dit een uiterst tijdrovende bezigheid werd.
Op Youtube werden deze mixen echter goed bekeken en gewaardeerd (1.5 miljoen kijkers/luisteraars), totdat de mixen geblokkeerd werden wegens copyright issues.Iedere mix (er zijn er 7) duurt 120 minuten en ze worden door echte funkprofessoren geprezen als zijnde de beste op de markt.

Om de diverse muziekprojecten op Youtube te kunnen plaatsen moesten er bijbehorende videos van worden gemaakt zodat ook deze tak  van entertainment gestaag steeds professioneler door Frenz werd gebezigd.

WAAROM

Een mens probeert zich niet alleen te ontwikkelen en uit te vinden waar hij of zij toe in staat is, maar ook in hoeverre er kwalitatief verbetering is te behalen in zijn kwaliteiten; tot hoever zijn capaciteit reikt. Frenz probeert een.soort perfectie te bereiken voor elke digitale schepping, elk multimediaal eitje dat hij legt.moet aan de hoogste persoonlijke eisen voldoen. Zo niet dsn verliest het zijn bestaansrecht. .Veel materiaal dat uiteindelijk geen persoonlijke voldoening bracht belandde in de prulllebak. Veel creaties zijn ook nog niet perse ‘af’, omdat er altijd ruimte voor verbetering of variatie lijkt. Het gevaar schuilt in overdaad dat schaadt. Op een gegeven moment moet je een uitgebroed eitje loslaten en waarderen voor wat het is..

Het schrijven van een autobiografie werd een vanzelfsprekende gedachte nadat Frenz al zijn gefragmenteerde stukjes neergepende levensgeschiedenis ging ordenen. Dat leidde uiteindelijk tot een uitgave van zijn boek Het Dossier bij de inmiddels overleden uitgeverij Lekturium.   Hierna volgden nog enkele korte met zwarte humor overgoten verhaaltjes die in boekvorm het levenslicht zagen (Weblogica).

De Engels/Nederlandstalige picturequotes in de categorieen Humor, Wijsheid en Sadness zijn in verzamelde vorm uitgebracht onder de naam Kwoots. Dit zijn door Frenz bijeengebrachte quotes die op bestaande, bewerkte pics werden geplaatst.

Zijn portable software is inmiddels achterhaald; de meeste programma’s werken alleen tot en met XP en crashen hoogstwaarschijnlijk op Windows 7 en 10.